Bremseskiver

Bremseskiver finner du i bremsesystemet og er en veldig viktig del av bremsesystemet. Bremseskiver settes direkte på hjulnavet og har bremsekalipere festet rundt bremseskivene. Bremseklosser er den delen som ryker først i bremsesystemet da dette er en slitedel. Inne i Caliperen er det montert bremseklosser som presser mot bremseskivene. Det oppstår friksjon mellom bremseskiven og bremseklossen når føreren trykker på bremsepedalen, da vil bilens hastighet reduseres og oppnår full stopp hvis man ikke slipper pedalen. Bremseskiver er laget av støpejern, men det finnes flere andre typer som for eksempel karbon og keramikk. Disse bremseskivene er mer kostbart enn vanlige bremseskiver. Hos Bilensbutikk finner du bremseskiver for de fleste bilmerker, vi har også andre reservedeler og tilbehør klart til levering.

Tegn på slitte skiver
Hvis det blir Vibrasjoner mens du bremser kan det indikere på at du har deformerte bremseskiver.
Når friksjon har gjentatt kontakt med bremseklossene kan spor merker begynne å merkes rundt bremseskiven, noe som kan redusere ytelsen av bremseskivene og forårsake uønsket støy.
Støyende bremser lager skrapende lyder som vises på slitte eller deformerte bremseskiver.

Hvordan måle bremseskiver
Bremseskiver bør kastes og byttes ut når de begynner å bli nedslitte det er for din egen sikkerhets skyld. Hver bremseskiver har sin miste tykkelse, verdien på tykkelsen skal være stemplet inn i bremseskiven. Viktig å måle at den faktiske tykkelsen på bremseskiven er innenfor den toleransen som er satt for bremseskiven. For å måle bremseskiven må du Fjerne hjulet for å se verdien på minimum tykkelse, måle tykkelsen på friksjonsoverflaten i flere områder dette gjør du ved hjelp av skyvelære. Sammenlign målingen med det som er stemplet inn i bremseskiven da får du nøyaktig resultat. Du kan måle sidekast hvis du har en indiktatorklokke tilgjengelig. Hvis bremseskiven er for slitt, Kan det være mye rust som har etterlatt seg dype merker på overflaten, eller blitt deformert.

Hva skjer hvis du fortsetter å kjøre med dårlige bremseskiver
Når du forsetter å kjøre med for slitte bremseskiver eller for deformerte bremseskiver, kan det oppstå et problem. Skiver som er slitt over oppgitt toleranse, vil føre til overdreven bruk av bremsepedalen. Da vil bremsepedalen skyve bremsene hardere og lengre for å få stoppet bilen. Når du har deformerte skiver kan det kjennes ut som en rystelse eller risting i rattet, og du vil merke dette på glatte underlag og du kan miste kontroll. Ekstremt slitte bremseskiver kan føre til at bremsecalipere strekker seg for langt, Da kan det hende at bremsene blir tatt og dette vil føre til at bremseklossene sitter fast.